Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yeşille Çoğalan Ofis

Airmas Asri Architects, kendi ofisini yeniden kurgularken mekana yeşille bütünleşen alanlar eklemlemiş. Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bulunan ofisin artık fiziksel ihtiyaçları karşılayamaz olması, mekanın yeniden kurgulanmasını gerektirmiş. Kendilerine sakin ve konforlu bir çalışma ortamı kurmayı hedefleyen ofis de doğayla bütünleşme yolunu seçmiş.

Yatayda ve dikeyde toplam 1.300 metrekarelik alana yeşil doku eklenmiş. Bu sayede havadar ve sakin mekanlar elde edilmiş. Bu yeşil doku sayesinde yapı içinde bir mikro klima da oluşturulmuş. Işıklıklar ve sağır duvarlarla tasarım dili dengelenmekle kalmamış, yapının ısı kontrolü ve hava dolaşımı da sağlanmış. Aynı zamanda gün ışığından da mümkün olduğunca etkin bir biçimde yararlanılmış.

Çalışma alanlarının genişletilmesi için oluşturulan tasarım, plan kurgusunun tümüyle değiştirilmesi yerine sadece bir takım alanların mevcut yapıya eklenmesi üzerine kurgulanmış. Bu da çalışanların bir araya gelmelerini mümkün kılan ara mekanların oluşturulmasıyla sağlanmış. Avlu gibi ara mekanlar kullanıcılarına Cakarta’nın yoğun dokusu içinde, yeşil bir rahatlama ortamı sunuyor.

Fotoğraflar: © Airmas Asri Architects

Bu Ayın Bülteninden