Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Metex Design Group’un tasarladığı Naz City Hotel, Dolapdere’den Taksim’e giden ana hat üzerinde yer alıyor. Turizm ve iş merkezi olarak hızla gelişen Dolapdere’de konumlanan otelin, mimarisiyle bir yandan çevreyle ilişkilenmesi bir yandan da farklı bir duruş sergilemesi istenmiş. Bu farklılık, Dolapdere’yi oluşturan öğelerden uzaklaşmadan, bunlarla karşıtlık yaratılmadan yapılmaya çalışılmış. Bölgedeki yapılaşmanın çeşitliliği ve tesadüfi özellikleri, bütünleyici ve çağdaş bir şekilde yorumlanmış.Otelde, ebatları 30 ila 56 metrekare arasında değişen farklı özelliklere sahip 79 oda yer alıyor. Standart oda banyolarında Edilcuoghi MUD serisi seramikler tercih edilmiş. Doğanın bir parçası olma hissini, hem doku, hem de renk tonlarında yakalayan seri, otelin tasarımındaki çıkış noktasına doğru referans veriyor.

Yapının cephesinde eşit boyutlarda çinko kaplama elemanlar kullanılmış. Bu elemanlar farklılaşan yan yüzeyleriyle cephede odaları tanımlıyor. Günün farklı saatlerinde açısı değişen gün ışığının çinko yüzeylerde oluşturduğu farklı yansımalar da cephedeki hareketlilik algısını artırıyor. Cephe elemanlarındaki farklılaşmaya dayalı tasarım yaklaşımı, iç mekanda da mobilyaların seçiminde kendini gösteriyor. Odada koltuk mu yoksa sedir mi kullanılacağı cephe elemanın şekline göre kararlaştırılmış.

İç mekanda ağırlıklı olarak mermer, ahşap ve metal gibi doğal malzemeler kullanılıyor. Malzemelerin yoğunlukları, mekanda uyumu sağlamaya ve doğadan izleri dengeli bir şekilde yansıtmaya yönelik olarak düzenlenmiş. Bölgenin çeşitlilik içeren tesadüfi yerleşim düzeni, otelin planında ve kullanılan malzemelerin doku ve deseninde yansıtılıyor. Malzemelerin bir araya gelişlerinde teknolojik olanaklardan yararlanılmış.

  1. Proje Adı: Naz City Hotel, Dolapdere
  2. Proje Yeri: İstanbul, Beyoğlu
  3. Proje Ofisi: Metex Design Group
  4. Proje Tipi: Otel/ Motel
  5. Proje Tipi Grubu: Konaklama
  6. Tasarım Ekibi: Kağan Erk, Sinan Kafadar
  7. İşveren: Naz İnşaat Gayrimenkul San. Ve Tic. Ltd. Şti.
  8. İç Mekan Projesi: Kağan Erk, Burcu Arkut
  9. Proje Ekibi: Burcu Arkut, İpek Bankeroğlu, Canan Güntürkün Bilgiç, Selen Gürsoy, Tamer İnan, Özgür Karakılıç, Murat Saner, Gökhan Tüzinoğlu, Meltem Yılmaz Yıldırım, Duygu Aksu, Evren Başık
  10. Müteahhit: Regnum Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.
  11. Tasarım Ofis Şefi: Çiğdem Yula
  12. Statik Projesi: Meinhardt Mühendislik
  13. Mekanik Projesi: Vemeks Mühendislik
  14. Elektrik Projesi: Key Mühendislik
  15. Aydınlatma Danışmanı: Bahar Aydınlatma – Münire Çam
  16. Mimari Proje Başlangıç Yılı: 2011
  17. İç Mimari Proje Başlangıç Yılı: 2014
  18. Proje Bitiş Yılı: 2015
  19. İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
  20. İnşaat Bitiş Yılı: 2015
  21. Arsa Alanı: 500 m²
  22. Toplam İnşaat Alanı: 6,000 m²
  23. Websitesi: http://www.nazcityhoteltaksim.com.tr/

Bu Ayın Bülteninden

0f3808569ef45958fbba398777aa380b
Proje

Yeşille Çoğalan Ofis

Airmas Asri Architects, kendi ofisini yeniden kurgularken mekana yeşille bütünleşen alanlar eklemlemiş. Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bulunan ofisin artık fiziksel ihtiyaçları karşılayamaz olması, mekanın yeniden kurgulanmasını gerektirmiş. Kendilerine sakin ve konforlu bir çalışma ortamı kurmayı hedefleyen ofis de doğayla bütünleşme yolunu seçmiş.

İncele Angle Right