Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yerele Saygılı Bağ Evi

Arkiv Buluşmalarının 31.’si Serhat Akbay’ın İzmir Urla’da tasarladığı Bağ Evi Butik Otel’de gerçekleşti. Buluşmaya Demirce Mimarlık’tan Alpay Demirci, Burçin Demirci ve Anıl Binay, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Deniz Güner, Ulema ve Ulema Mimarlık’tan Necdet Ulema, Dİ Studio Mimarlık’tan İlker Özdel katıldı.

Serhat Akbay öncelikle Bağ Evi projesine öncülük eden, restore ettiği taş evi gezdirerek işe başlama öyküsünü anlattı.

Yağcılar Köyü’nde bulunan otel, üzüm bağları ile çevrili bir alanda konumlanıyor. Otelin girişinde, inşaat esnasında çıkan fosil taşların sergilendiği ve mimarın inşaat sürecinde çektiği fotoğrafların sergilendiği bir bölüm bulunuyor.

İki katlı Bağ Evi Butik Otel’de misafirler için altı oda mevcut. Projenin mimarı Serhat Akbay’ın yerel taş ustalarıyla birlikte çalışarak ortaya çıkardığı otelin seramik çamuru ile üretilmiş duvar alçısının içinde saman parçalarını görmek mümkün. Otel odalarında bulunan tüm ahşap elemanlar ise mimarın kendi ahşap atölyesinde özel olarak üretilmiş. Bahçede kullanılan tüm peyzaj elemanlarını özel olarak kendisi seçen Akbay, avlunun altında bir su deposu bulunduğundan bahsetti.

Bağ Evi Butik Otel'de Kalebodur Kalesinterflex kullanan mimar, ürünün inceliğinin sağladığı esneklik ve uygulama kolaylığından faydalanmış. Büyük ebatlarına rağmen hafif oluşu ve istenilen boyutlarda kesilerek uygulanabilmesi de, Kalebodur Kalesinterflex'in mimarlar tarafından sıklıkla tercih edilme nedenlerinden.

Projenin fotoğraf albümünü buradan görüntüleyebilirsiniz.

Bu Ayın Bülteninden