Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Çinici Mimarlık tarafından tasarlanan Kent Optimum konut blokları, Zekeriyaköy’e komşu Uskumruköy sınırları içinde kalıyor. Projede villaların dış mekan teras kaplamasında Kalebodur Vesta; iç mekanda hol, mutfak, banyo ve kiler mahallerinin zemin kaplamasında Kalebodur Cement; banyo duvarlarındaysa Kalebodur Leccese, Supernova, Cement ve İkon ürünleri tercih edilmiş. Bunlara ek olarak vitrifiye elemanlarında da Kale Banyo ürünleri kullanılmış.

Bloklar aralarından imar yolları geçen 4 konut parseli üzerinde kuzeybatı yönüne bakan eğimli bir arazi üzerine yerleşiyor. Proje genelinde KAKS 0.3 olacak şekilde hedeflenen ortalama konut yoğunluğu araziye homojen değil, yapı tiplerine ve bulundukları konuma göre dağıtılmış. Bu durum da, vaziyet planında 3 ana bölgeleme ve yapı tipini meydana getirmiş.

Arazi eğiminin oldukça düz olduğu alt bölgede, uzunlukları 30 metreyi bulan, her oda ve yaşam biriminden bahçeye çıkılabilen ve eğim çizgilerine paralel olarak yerleştirilen “tek katlı villalar” (V1, V2, V3), KAKS yaklaşık 0.2; orta bölgede, aralarında oluşturulan yan bahçeler aracılığıyla her bağımsız birime olabildiğince geniş vista imkanı sunan, eğim çizgilerine dik olarak yerleştirilen “bloklar” (U1, U2, K1, K2, K3), KAKS yaklaşık 0.4 ve eğimin oldukça dik olduğu üst bölgede arazi çizgilerine paralel olarak iki sıra olarak yerleştirilen “sıra ev ve bloklar” (A, B, C, D bloklar), KAKS yaklaşık 0.3 olarak alınmış.

Villaların, blokların ve sıra evlerin planları oldukça jenerik, çizgisel bir yapıya sahip; bir tarafta odaların ve yaşam mekanlarını yer aldığı “servis alan” mahaller, diğer yanda da “servis veren” ıslak hacimler her üç yapı tipinin genel kurgusunu oluşturuyor. Başta öngörülen dairelerin bu asal ve yalın halleri satış aşamasında kolayca birleştirilmelerine de olanak sağlıyor.

Binaların tektoniğinde başlıca iki unsur göze çarpıyor: Çeşitli daire tiplerini içeren beyaz kütleler ve dış eklentiler (sürekli balkonlar, kepenkler, saçak ve pergolalar, bacalar, bağımsız garajlar, giriş portikleri). Tüm yapı tiplerinde aynı sistem kesitinin kullanılması (saçaksız kırma çatı, klasik çatı deresi, su inişi, manto sıva + tekmelik), yerleşim genelinde yer alan değişik yapı tiplerini aynı asal yapı karakterinde buluşturmak açısından önemli bir tasarım kararı olarak işliyor.

  1. Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
  2. Proje Tipi: Tek Ev / Villa, Konut Sitesi / Grubu
  3. İşveren: Kent Group, Kürşat Hacievliyagil, A. Bedri Güler
  4. Statik Projesi: Kuram Mühendislik, Çeçen İnsaat
  5. Mekanik Projesi: Isıyer
  6. Elektrik Projesi: Novatek
  7. Proje Başlangıç Yılı: 2009
  8. Proje Bitiş Yılı: 2011
  9. İnşaat Başlangıç Yılı: 2010
  10. İnşaat Bitiş Yılı: 2014

Bu Ayın Bülteninden

709a8f5bdbac977cd8a253b316885caa (1)
Proje

Yapay Topoğrafya

Fransa’nın Sissonne kentinde konumlanan Froelicher Lisesi, bölgedeki yeni şehirleşme pratiklerine sürdürülebilir tasarım ilkeleriyle cevap veriyor. Daudre-Vignier & Associes mimarlık ofisinin tasarladığı yapı, yoğun ve dinamik bir eğitim ortamı oluşturuyor ve içinde bulunduğu yeşil doku içinde yeni bir topoğrafya kuruyor.

İncele Angle Right