Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

6 Ekim - 11 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Lizbon Mimarlık Trienali, mimarlık pratiğinin güncel pozisyonunu geniş bir yelpazede tartışmayı ve dünyayı dönüştürme yollarını keşfetmeyi amaçlıyor.

Son yıllarda dikkat çekici bir biçimde gelişen alternatif mimarlık pratiğinin etkisiyle, kurumların ve özel sektörün odağını geleneksel bakış açısından meslek odaklı inşaata çevirdiğini belirten küratörler Andre Tavares ve Diogo Sexias, mimarların toplumla ilişkisi kuvvetlendikçe meslek pratiğinin temellerinin sorgulanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.

Trienal, mimarlığı topluma hizmet eden bir meslek olarak anlamanın mimari kararların olanakları ve uygulamalarını ileriye taşımaya yardım edeceği ve onun toplumdaki teknik ve kültürel önemini artıracağı anlayışıyla üç ana sergi etrafında şekilleniyor. Mimarların karşı karşıya kaldığı sorunlara odaklanan sergiler mimari biçimler evreninin kavramsal altyapısına, inşaat alanında karar verme mekanizmaları sonucu ortaya çıkan biçimlere, peyzaj dönüşümünün dikkate alınması gereken sonuçlarına, kent ve kullanıcının birlikte ürettiği biçimlere odaklanıyor. Trienal kapsamında, tartışmayı genişletecek konferanslar da düzenlenecek.

Bu Ayın Bülteninden

718149ab205a16b09524af9799d67ac3 (1)
Proje

Dinginlik Biçimleri

Almanya'nın Biberach şehrinde konumlanan Jordanbad sauna tesisi, Jeschke Architektur & Planung tarafından yenilendi. Tasarım, yapıya eklenmesi muhtemel yeni uzantılarla birlikte ilerleyen dönemlerde genişlemeye açık bir kurguya sahip. Mekanı gün geçtikçe büyüyen ziyaretçi sayısına cevap verecek cezbedici imkanlarla donatmak ve bu katmanlaşmayı sürekli kılmak projenin çıkış noktasını oluşturuyor.

İncele Angle Right