Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Perdix Şarap Evi

İzmir Urla’da bulunan şarap evi NVA Noyan Umur Vural mimarlık ofisi tarafından tasarlandı.

Bodrum katta şarap üretimi yapılan mekan ile bir mutfak, projenin hususi kullanıma açık iki ana kütlesini oluştururken, giriş kotundaki şarap tadım yeri ise Perdix Şarap Evi'nin umumi kullanıma açık alanlarını oluşturuyor. Tasarımcılar, proje alanının ön tarafında herhangi bir şekilde kesintiye uğramayan ciddi büyüklükte bir boşluk yaratmak ve en az müdahaleyle bu boşluğu bir sosyalleşme alanı olarak kullanabilmeyi amaçlamış. Hakim boşluk içinde mekansal tanım yapabilmek üzere yapının yerleştiği giriş kotunun belli bölgelerde altı boşaltılarak, toprak altı kotunda kalan mekan su elemanıyla dengelenip, taş ve ateş kullanımıyla birlikte düşünülen oturma alanları kurgulanmış.

Perdix Şarap Evi, kendisini ortaya koymak yerine geride durmayı hedefleyen, bulunduğu bölgede kaybolan, toprakla ilişki kurmaya çalışan bir tasarım olmayı amaçlıyor. Urla bölgesinde inşa edilen ve yazın yoğun olarak kullanılacak yapının nefes alabilmesini önemli bir kriter olarak belirlenmiş. Urla’nın tarihi dokusunu göz ardı etmek istemeden, klasik kemer formunu, korten ve doluluk-boşluk etkisini deforme ederek yapının ana mimari elemanları olarak kullanmış.

--

Proje Yeri: İzmir, Urla

Proje Ofisi: NVA Noyan Umur Vural

Tasarım Ekibi: Noyan Umur Vural

İşveren: İhsan Ebru Çapkınoğlu

İnşaat Bitiş Yılı: 2019

Toplam İnşaat Alanı: 1.530 m2

Bu Ayın Bülteninden

86a83bce99ca1d26294b3757656a1d89 (1)
Proje

Komşuluk

Kemeraltı’nın geçmişi ve bugününden, Sefarad Yahudilerinin yolculuğundan ve bölgenin kentsel dokusundan ilham alan yerleştirme NOBON tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
5a3cc62dbcc15bff4c675cdae0744f1b
Proje

Çoker Evi

Per Se Mimarlık tarafından tasarlanan Çoker Evi, Çanakkale Ayvacık’a bağlı Söğütlü Köyü’nde 2019 yılında inşa edildi.

İncele Angle Right
2f4aa8b61c024731f58cb06751b0d8da
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Ahmet Tercan ve Esin Tercan

Ahmet Tercan ve Esin Tercan Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Prof. Dr. Abdi Güzer'in konukları oldu.

İncele Angle Right
666b5e1f107f9effca82aea56ea4a6d7
Referans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ek Binası

Celal Abdi Güzer ve Lale Özgenel mimari tasarımı, Altan Proje tarafından mimari uygulaması yapılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ek Binası 2019 yılının sonunda inşa edildi.

İncele Angle Right
ab6c541030fe0f12b3ebb3aaab512eea
Etkinlik

Rainer Schmidt “Kalebodur ile Mimarın Mutfağı” Toplantı Dizisinin Konuğu Oldu

1990’lardan beri çok sayıda büyük ölçekli peyzaj tasarımı projesi ile uluslararası öneme sahip mimarlar ile çalışan, Rainer Schmidt Peyzaj Mimarlığı ofisinin kurucusu Rainer Schmidt, Kalebodur’un, kendi alanlarında önemli tasarımcıları ağırladığı “Kalebodur ile Mimarın Mutfağı” toplantı dizisinin konuğu oldu.

İncele Angle Right