Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Çırakoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Greyder Ayakkabı Fabrikası, işlevsel ayrışmayı, kütlenin hareketiyle okutuyor.

Çorum - Ankara otoyolunun üzerinde konumlanan ve yaklaşık 7000 metrekare inşaat alanına sahip Greyder Ayakkabı Fabrikası’nda, ana yol ile kurulan ilişkiyi kuvvetlendirmeye yönelik, kamusal kullanıma ayrılmış alanlar tasarlanmış. Otoyoldan geçenlerin duraklayıp zaman geçirebilecekleri mağaza, kafeterya, tasarımcıların eğitimler düzenleyebileceği altmış kişilik konferans salonu gibi daha kamusal işlevler zemin katta konumlandırılırken, fabrika genel yönetimi, Ar-ge birimleri ve şehir dışından gelen konukların konaklama ihtiyacını karşılayacak stüdyo daireler üst katlarda bulunuyor.

İdari birimlerin ortak alanlarında zemin malzemesi olarak hem boyut avantajı hem de yakalanmak istenen mekansal etkiye ulaşma potansiyeli nedeniyle Kalebodur markasının ürünü Kalesinterflex tercih edilmiş.

Cephede modüler perfore metal plakalar kullanarak güneş kontrolü sağlanmış. Modüllerin diziliminde yapılan kaydırmalarla cepheye derinlik kazandırılmak istenmiş. 2500 metrekare taban alanına yerleşen üretim bölümüyse monoblok bir kütle olarak ele alınmış ve cephede yer alan boşluklar dikey lineer hatlar doğrultusunda kurgulanmış. Ritmik, lineer cephe boşlukları, üretim alanına uygun oranda doğal ışık alınması sağlanmış.

  1. Proje Adı: Greyder Ayakkabı Fabrikası
  2. Proje Yeri: Çorum
  3. Proje Ofisi: Çırakoğlu Mimarlık
  4. Tasarım Ekibi: Alişan Çırakoğlu, Ilgın Avcı, Deniz Yazıcı, Merve Gül Özokçu, Oya Esen, Batuhan Kumru
  5. İşveren: Kavsan
  6. Proje Başlangıç Yılı: 2014
  7. Proje Bitiş Yılı: 2015
  8. İnşaat Başlangıç Yılı: 2015
  9. İnşaat Bitiş Yılı: 2015
  10. Fotoğraflar: Cemal Emden

Bu Ayın Bülteninden

ff79e9f7aa27e6e68cf777b2fde298a3 (1)
Proje

Sporun Kamusallığı

Amerikan kültüründe önemli bir yeri olan beysbol, sahalarıyla toplumsal yaşamı da canlı tutuyor. Saint Paul kentinin Lowertown bölgesinde inşa edilen CHS Field da kamusal alanlarıyla öne çıkıyor. Snow Kreilich Architects tarafından tasarlanan stat, kentsel doku içinde yerleştiği alanı, canlı bir toplanma noktasına dönüştürüyor.

İncele Angle Right