Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur'un yeni ürünü Aurora 490 renkli porselen karolar, iç ve dış cephe kaplamalarında renk zenginliğine ihtiyaç duyan tasarımcılar için geliştirildi. İsmini Roma mitolojisindeki Şafak Tanrıçası'ndan alan Aurora 490, 1 m2 talep için dahi üretilebiliyor ve ara tonların da bulunduğu 490 renk seçeneği sunuyor.

Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin çalışmaları sonucu geliştirilen Aurora 490, güneşteki manyetik fırtınaların dünyaya ulaşması sonucu sadece kutuplara yakın gözlenebilen ve geceleri daha net görülen kuzey ışıkları anlamına gelen Aurora'dan ilham alınarak tasarlandı. İçinde metalik görünümlü yüzey efektli ürünlerin de bulunduğu 490 renkten oluşan sistem, RAL renk kartelasıyla uyumlu. Üstün nitelikli ürün yaratma çalışmaları sonucu ortaya çıkan Aurora 490 sayesinde, 3 ila 10 mm kalınlıkta, 30x60 cm'den 100x300 cm'ye kadar farklı boyutlarda renkli karolar üretilebiliyor. Genellikle kahverengi, bej, siyah gibi renklerde üretilebilen porselen karoların özel renklerde üretimi en az 1000 m2 sipariş için yapılabiliyordu. Aurora 490, cephe ve duvar kaplamalarında renk zenginliği isteyen ve bunları düşük metrajlarda da talep eden mimarlara tasarım özgürlüğü sunuyor.

Aurora 490, nanometal ve nanominerallerin aralarına yerleştirilen renk pigmentlerinden oluşan nanokompozit yapının, porselen karoya özel yöntemlerle uygulanarak mat ve metalik renklerin elde edildiği bir renk sistemi. Doğada bulunan metal ve mineraller nanometrik boyuta indirgendiğinde birbirleri ve bağlı bulundukları yüzeylerle çok güçlü bağlar kurar, bu bağları birbirinden ve yüzeyden ayırmak içinse çok yüksek enerji ve güç gerekir. Bu renkli yapının içerdiği güçlü bağlar ile atomlar yüzeyden ayrılmıyor ve dayanımı porselen karonun ömrü kadar oluyor. Kir, bakteri, küf ve is tutmayan özel yüzey morfolojisi sayesinde ürün daima temiz kalıyor.

Aurora 490, cephe ve duvar kaplamalarında kalınlık ve boyuta bağlı olarak yapıştırma veya mekanik (konstrüksiyonlu) olarak uygulanabiliyor. Özellikle geniş brüt yüzeylere sahip alışveriş merkezleri, spor salonları, iş merkezleri, sağlık, eğitim ve ofis binalarının dış cepheleriyle iç duvar kaplamalarında renk ile farklılık yaratmak Aurora 490 ile artık mümkün. Dış cephelerde sıkça kullanılan alüminyum kompozit panellerin 4 mohs, birçok doğal taş ve mermerlerin de benzer şekilde 6 mohs yüzey sertliğine sahip olduğu göz önüne alındığında, 6 mohs yüzey sertliği olan Aurora 490'ın iç ve dış cephe kullanımlarında oluşabilecek dış etkilere karşı dayanıklılığı ortaya çıkıyor.

Aurora 490, bünyesinde barındırdığı 490 rengin 27'sini hazır olarak renk paletinde bulunduruyor. Bu renkler naturel, canlı ve metalik renkler olmak üzere üç grupta toplanıyor. Birinci grup, beyazdan siyaha, bejden kahveye doğru giden naturel tonları, ikinci grup kırmızı, yeşil, mavi, sarı gibi renk tonlarını içeriyor. Metalik renklerden oluşan üçüncü grup ise kullanılan yüzeylerde diğerlerine göre daha ışıltılı ve metalik görünüm sunuyor. Porselen karolarda zor ve pahalı olan en beyaz ve en siyah renklerde de temin edilebilen Aurora 490, antigrafiti (çizilmeme) ve fotokatalik (güneş ışığıyla kendi kendini temizleme) özellikleriyle de tasarımcı ve uygulayıcılar için pek çok kolaylık sağlıyor.

Bu Ayın Bülteninden