Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Geleneksel İzler

EDDA Mimarlık tarafından Tuzla'da tasarlanan konut projesi kalabalık aile üyelerinin bir arada yaşama hedefiyle, birbiri ile aynı üç ayrı konut kurgulanmış. Evler, geniş aile üyelerinin yanı sıra, misafirlere de rahatlıkla hizmet edebilecek ayrı bir misafir katını da içeriyor.

Kalebodur ürünlerinin kullanıldığı projede plan şemaları, katlarda ki tüm odaların üzerinde cam bir kubbe bulunan orta galeriye bakacağı şekilde oluşturulmuş. Bu cam kubbe sayesinde gün ışığı tüm merdiven holünü aydınlatıyor. Holü çift kollu bir merdiven sarıyor ve aşağı sarkan altı metrelik avize ile bu boşluk dolduruluyor. Konutların her bir odasında geleneksel Türk mimarisinden ilham alınan cumbalara yer verilmiş, oda yüzeylerinde Türk motifleri uygulanmış.

Proje yaklaşık olarak 3700 m² arazi üzerinde konumlanmış olup her bir konut 300 m² taban alanı ve 960 m² toplam alanda, 3 adet salon, 8 yatak odası, 2 mutfak, 4 banyo, mescit, abdesthane, sauna, Türk Hamamı, çamaşır odası, depo ve terası barındırıyor.

Her konutun bahçesinde açık yüzme havuzu ve hidromasaj havuzu yer alıyor. Havuzun yanında konumlanan kış bahçesinde, şömine ile beraber rahat bir oturma alanı tasarlanmış. Aynı zamanda konutların ortak kullanımında olan daha büyük bir bahçe ve peyzaj alanı da bulunuyor. Bu alanda uzun bir yürüme parkuru ve aynı anda yaklaşık yirmi kişinin kullanabileceği ayrı bir kış bahçesi yer alıyor.

  1. Proje Yeri: Tuzla, İstanbul
  2. Proje Tipi: Konut
  3. İşveren: A.Ö ve Ailesi
  4. Mimari Konsept ve Uygulama Projesi: Eda Tahmaz
  5. İç Mimari Konsept ve Uygulama Projesi: Eda Tahmaz
  6. Proje Ekibi: Eda Tahmaz, Selim Sağlık, Tuğçe Tunç
  7. Proje Yönetimi: Orsa Mimarlık - Atay Güler
  8. Mekanik Proje ve Proje Danışmanı: Orsa Mimarlık – Sancar Duranay
  9. Elektrik Proje: Prota Elektrik
  10. Proje Başlangıç Tarihi: Kasım 2015
  11. Proje Bitiş Tarihi: Haziran 2016
  12. İnşaat Başlangıç Tarihi: Mart 2016
  13. İnşaat Bitiş Tarihi: Aralık 2017

Bu Ayın Bülteninden

10946de7671d3d7f5c3e06d7fd6db5dd (1)
Proje

Peyzaja Açılan Teraslar

Bangkok merkezli STU/D/O Architects tarafından tasarlanan Inter Crop Office, binanın temel tasarım öğesi haline gelen pirinç teras konseptiyle, Bangkok’ta yeni bir iş yeri atmosferi örnekliyor.

İncele Angle Right
aaa8986af1ec3cae43e5a462e5b9f516
Söyleşi

Sanat Ekseninde Mimarlığa Bakmak

“Sanat, mimarlık, tıp, düşünce, her şey insanlık tarihinde köklenmiştir ve o bilgiden olabildiğince yararlanmanız lazım. Ama bunu es geçip tepeden başlarsanız ancak bir yere kadar gidersiniz ve sonunda çökersiniz.” –Jale Erzen Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'un bu ayki konuğu olan Jale Erzen Türkiye'de sanat ve mimarlık eğitimini, bu alanların tarihsel ve güncel durumlarını değerlendirdi.

İncele Angle Right
3094f0899481db34d4321c0cd5022abf
Haber

Serpentine Pavyonu Ziyarete Açıldı

Bu yıl Meksikalı mimar Frida Escobedo tarafından tasarlanan Serpentine Pavyonu, 15 Haziran’da Londra'daki Kensington Bahçeleri'nde ziyarete açıldı. Meksika’daki konut mimarisinden referanslarla tasarlanan pavyon kapalı bir avlu formunda kurgulanmış.

İncele Angle Right
48359331e603ed8a2a6615b2f53f12b0
Söyleşi

Çok Yönlü Anlatıların Peşinde

Oda Mimarlık kurucusu Yiğit Öztürk, farklı açılımlara olanak tanıyan bir anlayış üzerine inşa ettiği pratiğini anlatıyor ve mimari görselleştirme üzerine değerlendirmelerini aktarıyor.

İncele Angle Right