Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Londra Tasarım Bienali’nde Turkishceramics sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye sergisi, Autoban tasarımı Dilek Makinesi projesi ile 7 Eylül’de açılıyor.

Bu yıl ilk defa düzenlenecek Londra Tasarım Bienali, 7-27 Eylül tarihleri arasında 30’dan fazla ülkenin projelerini bir araya getiriyor. Bienal, Thomas More’un Ütopya’sının 500. yıldönümü dolayısıyla, “Tasarımla Ütopya” (Utopia by Design) teması etrafında kurgulanıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunu üstlendiği Türkiye sergisinde de dilek ağacından ilham alan “Dilek Makinesi” yer alacak.

Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar’ın kurucusu olduğu çok disiplinli tasarım stüdyosu Autoban tarafından hazırlanan proje, çok kültürlü bir geleneği yansıtıyor. Yansımalı bir mekanda, nefes alıp verir gibi hava basıncıyla çalışan pnömatik bir sistem görünümündeki sergide ziyaretçiler, şeffaf tüplerden yapılmış altıgen bir tünelin içinden geçip umutlarını, geleceklerini, ütopyalarını ve dileklerini yazdıkları kağıtları tünelin sonunda bulunan kapaktan Dilek Makinesi’ne yerleştirecekler.

Daha iyi bir gelecek tahayyül edebilmek için geçmişe ve şimdiye ait bilinen bütün parametrelerden kopma fikrini öne çıkaran Autoban, insanlık için çözümler önermek ve hayal kurmak üzere sonu olmayan bir yolculuğu form olarak belirlemiş. Dilek Makinesi de bu anlamda bilinmeyene yolculuk eden göçmenlerin umudunu metafor olarak kullanıyor. Tasarımı düzen kurmak için değil, ümidin kendisine vurgu yapmak için bir yol olarak değerlendiriyor.

Bu Ayın Bülteninden

d6dcaed78becbeff7cd8b6016ace1b38 (1)
Proje

Bilimin Doğası

Kaliforniya’da bulunan Point Loma Nazarene Üniversitesi’nin yeni bilim merkezi, sürdürülebilir tasarım yaklaşımıyla enerji verimliliğini ve doğal değerleri ön plana çıkarıyor. Carrier Johnson + Culture firmasının tasarladığı yapı, yay şeklindeki cephesiyle gün ışığını filtreliyor ve yoğun ısı kazanımlarını engelliyor.

İncele Angle Right