Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor toplantı dizisinin, “Türkiye’deki Mega Projelere Mimari Bakış” başlıklı paneli, Fransa’nın Cannes kentinde yapılan gayrimenkul fuarı MIPIM 2016’da, Türk mimarların katılımıyla gerçekleşti.

Mimar, sosyolog, yazar, gazeteci ve düşünürlerle bir araya gelerek toplumu ve mimarlığı yakından ilgilendiren konularda tartışma platformu oluşturmayı hedefleyen Kalebodur, Cannes’da yapılan MIPIM 2016’da düzenlediği panelde, “Türkiye’deki Mega Projelere Mimari Bakış” konusunu tartışmaya açtı.

Panel, gayrimenkul sektörünün en önemli küresel buluşmalarından biri olan MIPIM’in ana programında, önemli oturumlardan biri olarak yer aldı. Gazeteci Cüneyt Özdemir’in yönettiği panele, konuşmacı olarak Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Murat Tabanlıoğlu, Enis Öncüoğlu ve Murat Kader katıldı. Uluslararası kentleşme ve mega projelerin ele alındığı panelde, mega projelerin kentlerin dokusuna uygunluğunun önemine dikkat çekildi. Özellikle İstanbul’da son 10 yıldır gündeme gelen yeni havaalanı, üçüncü köprü gibi mega projeler tartışıldı ve “mega” kavramının ne olduğu ve mimarlıkta nasıl algılandığı üzerinde duruldu.

Bu Ayın Bülteninden

683d62197c79b2c6ef806a486dbf180b (1)
Proje

Performansı Genişletmek

Chicago’nun kuzeyinde, Glencoe banliyösünde inşa edilen tiyatro binası, bölge halkını bir araya getirecek ve sosyal etkileşimleri tetikleyecek bir yaklaşımla ve esnek bir tasarım diliyle kurgulanmış. Studio Gang tarafından tasarlanan yapı, Writers tiyatro grubuna hizmet ediyor. Yapının bölgede kültürel bir odak noktası olarak işlemesi ve bölgeye hareketlilik katması isteniyor.

İncele Angle Right