Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kurumsal Çizgiler

Boeing Türkiye Ofisi’nin iç mekan konsept tasarımını ve uygulama projesini gerçekleştiren Görkem Volkan Design Studio, mekandaki referanslarını uçakların yapısından alırken kurumsal değerleri de yansıtıyor.

İstanbul’da Kanyon Ofis Binası içinde konumlanan Boeing Türkiye Ofisi, firmanın uluslararası alanda gerçekleştirdiği konsept ve uygulama projelerine ekleniyor. Uçak ve havacılık endüstrisinde öncü markanın keskinlik, hatasız üretim ve hassasiyet gibi ilkelerini mekanda da yansıtmak tasarımın çıkış noktasını oluşturuyor.

Giriş alanındaki dairesel yüzeyler, ana dolaşım aksı üzerindeki tavan, zemin malzemelerindeki geçişler ve açık ofisin yerleşimi Boeing uçaklarının iç mekan tasarımlarına referans veriyor. Zeminde Kalebodur'un 60X120 ebatlarındaki Mocha Perla ürünü terch edilmiş; geçişler farklı malzemelerle sağlanmış.

İleri teknoloji ürünleri ile donatılan ana toplantı odasının tavanında uygulanan İstanbul siluetinin ise uluslararası firmanın yerel değerler ile uzlaşısına aracılık etmesi düşünülmüş. Boeing U.S.’in kurumsal yapısına bağlı kalarak kullanılan renklerin yanı sıra ilk defa siyah yüzeyler de mekana dahil edilerek yeni bir yorum getirilmiş.

Beş yıllık planlama kararına dayanarak tasarlanan ofis, toplamda 620m²'lik alanda, 45 kişilik bir çalışma mekanı sunuyor.

Proje uygulama: Yapıartı

Bu Ayın Bülteninden

8b59a2adcb777683c9e852e5a0e9d4d2
Söyleşi

Hayatı Tasarlamak

Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor’da Celal Abdi Güzer’in sorularını yanıtlayan Murat Artu, Bodrum’da sürdürdüğü mesleki yaşamını anlatıyor ve Türkiye’de mimarlık yapma biçimlerini değerlendiriyor.

İncele Angle Right
3039360b84820a06d9f46a654ddf8ffd
Haber

WAF 2018

Türkiye’den 12 mimarlık ofisinin 21 farklı proje ile finalde yarışacağı World Architecture Festival (Dünya Mimarlık Festivali) Kasım ayında Amsterdam'da düzenlenecek.

İncele Angle Right
0d1b85521dcbcddff204b0b9914a8657
Söyleşi

Birlikte Üretim Deneyimleri

WE’re ofisinin kurucuları Ali Önalp ve Burak Yardımcı, farklı projelerde genişleyip daralan ekiplerinin birlikte çalışma deneyimini ve bu pratiğin mimarlık alanındaki potansiyelini değerlendirdi.

İncele Angle Right