Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Dingin Barınak

Studio EG Mimarlık tarafından tasarlanan ve uygulaması yapılan Acarkent MB Evi, doğa içinde dingin bir barınak sunuyor.

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan konut, yaklaşık olarak 850 metrekarelik alana sahip. Toplam dört kattan oluşan yapıda bahçe ve giriş katları yaşam alanları olarak, orta kat ve çatı katı ise gece mekanları olarak tasarlanmış.

Projenin çıkış noktasını kullanıcıların gün içinde yoğun iş temposunu, yorgunluklarını ve streslerini atabilecekleri dingin, sessiz ve sade bir mekan kurgulama fikri oluşturuyor. Açık havuz, meyve bahçesi, güneşlenme terası, yemek bölümü, açık teraslar ve hobi odaları, sinema odası, sauna, spa, jakuzi, küvet, bahçe duşu, kitap okuma alanları gibi mekanlar kullanıcılara konforlu bir yaşam alanı sunmak üzere tasarlanmış. Projedeki sadelik ise, doğallığın ön planda tutulmasıyla ve az renk ile gerçekleştirilmiş. Doğal ahşabın üç rengi tercih edilmiş: beyaz, meşe, ve siyah. Salon ve hollerin zemininde doğal beyaz ahşap kullanarak aritmetik bir geometri oluşturulmuş; mekanda net çizgiler elde edilmiş.

Cephede 80x80 boyutlarındaki Kalebodur'un Silver Stone Antrasit ürünü kaya etkisi ve ritim yaratması için 80x40, 80x25, 80x15 boyutlarında dilimlere doğranmış ve döşeme yönleri dikey olarak uygulanmış. Bu sayede iki katlı binanın daha uzun algılanması hedeflenmiş.Bahçe katındaki ve giriş kattaki salonlar arasında bulunan kat galerisi ve bu galerinin önünde iki kat boyunca uzanan ışıklık, yaşama mekanını aydınlatıyor. Öte yandan bahçedeki ağaçlardan ve ormanlık alandan içeri sızan yeşil yansımaları, beyaz rengin ağırlıkta olduğu iç mekanlara dağılıyor.Projeye eklenmiş akıllı ev sistemi sayesinde kullanıcılar kendi yaşayış biçimlerine göre önceden hazırladıkları senaryolar ile konutta aydınlatma, perde kontrolü, yerden ısıtma sistemi, ses sistemi, iklimlendirme gibi işlevleri isteğe bağlı olarak çalıştırıyor ve hazır hale getiriyor. Konutta ayrıca gündelik yaşamı tamamlayan teknik hacimlere de yer verilmiş; yaşam alanlarına ek olarak çamaşır ve temizlik odaları, kazan dairesi, mekanik oda, akıllı sistem ve otomasyon odaları, dış depo ve bahçe malzemeleri deposu, müştemilat konutu ve garaj çözülmüş.

Proje Yeri: Beykoz / Acarkent
Proje Ofisi: Studio EG Mimarlık
Proje Tipi: Villa / Tek Ev
Tasarım Ekibi: Emre Eslek, Gökhan Gökhan
Ana Yüklenici: EG Stüdyo İnşaat Mimarlık Mühendislik
İç Mekan Projesi: Studio EG Mimarlık
Statik Projesi: EG Stüdyo İnşaat Mimarlık Mühendislik
Mekanik Projesi: Klites Mühendislik
Otomasyon Sistemi: Berker Türkiye
Cephe Ahşap İşleri: EG Stüdyo Ahşap
Fotoğraf: Alt Kat Photography
Proje Yılı: 2017
İnşaat Yılı: 2017 - 2018
Arsa Alanı: 1050m²
Toplam İnşaat Alanı: 880 m²

Bu Ayın Bülteninden

1ccd7ce38475bd17aefefba636991333
Proje

Birleşen Parçalar

Skylab Architecture tasarımı SINBIN, merkezine oyunu, üretimi ve her türlü işbirliğini koyan bir kültür merkezi olarak kurgulanmış. Yapı, Gordon Matta Clark’ın kesik binalarından esinlenilerek iki depo binasının kesilip tadil edilmesiyle gerçekleştirilmiş.

İncele Angle Right
6babc2cb20755f9756b3121b408f49a0
Haber

Archisections 2018

Kalebodur’un sponsor olduğu “Archisections –Yeşil & Mavinin Sonsuz Tonları’’ buluşması 18-19 Ekim tarihlerinde “Daha Yeşil, Daha Mavi Ekolojik Yapılaşma ve Şehirlerde Doğaya Nefes Aldırmak!” ana temasıyla İstanbul’da gerçekleşecek.

İncele Angle Right
36ba583fb737df1c4da3f0411bbba813
Söyleşi

Kesişen Deneyimler

Per Se ofisinin kurucularından Ali Derya Dostoğlu ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide farklı deneyimlerin bir araya geldiği ofis yapısını ve mimarlık ortamını konuştuk.

İncele Angle Right
a7e99d76d87c4919449d940dac3ec0e6
Haber

Ankara’ya Yeni Bir Kale

Kale Ailesi yeni mağazasıyla şimdi Ankara’da.

İncele Angle Right