Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Bütünleşen Değerler

Ergün Mimarlık tasarladığı Nidapark Beşiktaş projesinde, farklı konut tipleri ile zenginleşen planlama kararlarını, görsel bir çeşitlilik ve hareket sunmak üzere cephesine taşıyor.

Proje, Beşiktaş’ın merkezinde, Abbasağa Mahallesi’nin Tarihi Yarımada’ya yönelmiş sırtlarında yer alıyor. Merkezi konumuna rağmen, oldukça sakin ve korunmuş bir arsa üzerine yerleşiyor. Proje alanındaki mevcut doğal ve kültürel değerler ile dingin atmosferi korumak ve bu değerleri geliştirmek projenin her aşamasında temel motivasyon olmuş.

Ağaçlar ve tarihi havuz arsanın en eski sakinleri kabul edilmiş ve mimari planlama İstanbul Üniversitesi tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda mevcut ağaçlar dikkate alınarak yapılmış. Arsanın kuzeyinde nispeten dar olan kısım bir karşılama meydanı olarak boş bırakılmış ve toprak üstünde yapılaşma ön görülmemiş. Arsa içindeki mevcut, parçalı taşlardan oluşan, sökülebilir, tarihi havuz da bu meydanda konumlandırılarak görsel ve işlevsel olarak değer bulmuş ve destekleyici peyzaj düzenlemeleriyle projeye değer katmış. L şeklindeki binanın güneye bakan bahçesi ise daha korunaklı, güneşe yönlenen bir sosyalleşme alanı olarak tasarlanmış. Binanın çatısı kullanıcıların ortak kullanımına sunulmuş, Tarihi Yarımada’ya panoramik olarak yönlenen bir platformda yüzme havuzu ve etkinlik terasına yer açılmış. Ayrıca konut katlarındaki teras-bahçeler binanın farklı kotlarında özel yarı açık alan kullanımlarına imkan sağlıyor.

Konut blokunun cephe kabuğunda ve sosyal alanların zemin kaplamasında Kalebodur ürünleri tercih edilmiş. Cephe malzemesi olarak Kalesinterflex Luxury Cement kullanılmış, ürünün uygulama kolaylığı, doku ve renk alternatifleri sunması tercihte etkili olmuş. Kalesinterflex ürününün doğal dokusu ile balkonlarda kullanılan ısıl işlem görmüş doğal ahşap kaplamanın birlikteliği, yapının ana malzeme kurgusunu oluşturmuş. Mahremiyet ve güneş kontrolünü sağlamak amacıyla da pencerelerin dışında katlanır kepenk sistemi kullanılmış. Balkonların cephedeki gelişigüzel görünen dağılımı, konutlardaki çeşitliliğinin cepheye yansıması olarak ele alınmış ve görsel olarak cephenin tekdüzeleşmesinin önüne geçilmeye çalışılmış.

-Proje Adı: Nidapark Beşiktaş

-Proje Yeri: Beşiktaş, İstanbul

-Proje Ofisi: Ergün Mimarlık

-Mimari Proje Ekibi: Ender Ergün, Eser Ergün, Çiğdem Tülay, Ceren Tuncer

-İşveren: Tahincioğlu Gayrimenkul

-Konsept Tasarımı: Ergün Mimarlık

-İç Mekan Projesi: Gönye Tasarım

-Peyzaj Projesi: Spiga Peyzaj

-Uygulama Projesi ve Cephe Tasarımı: Ergün Mimarlık

-Statik Projesi: Emir Mühendislik

-Mekanik Proje: Dinamik Proje

-Elektrik Proje: Enkom Mühendislik

-Yangın Güvenlik Danışmanı: Kazım Beceren

-Maket: Atölye K

-Fotoğraf: Cemal Emden

-Üç Boyutlu Görselleştirme: Artıeksi Sıfır Mimarlık

-Şantiye Yöneticisi: Yiğitcan Erkan

-Proje Yılı: 2011 - 2013

-İnşaat Yılı: 2013 - 2014

-Arsa Alanı: 2.191 m²

-Toplam İnşaat Alanı: 7.000 m²

Bu Ayın Bülteninden

9b993440744019ed16e2a792905bf584
Söyleşi

Dengeye İkna

“Yapı, kendi kullanıcısından daha fazlasını onu kullanmayanlara borçlu. O yüzden kentsel tasarımı, yapının çevresine kattıklarını çok önemsiyoruz.” - Işıl Sencar Ertosun Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'un yeni bölümünde Prof. Dr. Abdi Güzer'in konukları Hüseyin Bütüner, Işıl Sencar Ertosun ve Cem Korkmaz oldu.

İncele Angle Right
1c630d1e4ad93562e38c5c738b62ee9b
Proje

Yapay Kanyon

Practice Patrick Schweitzer & Associés tarafından tasarlanan Ruanda Bilim ve Teknoloji Koleji Mimarlık ve Çevre Tasarımı Fakültesi'nde, öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunmak üzere çevreye ve yerel değerlere duyarlı bir yaklaşım izlenmiş.

İncele Angle Right
41428fbb98fd101624fa72f27c0976fb
Haber

Mimarlık ve Görsel Sanatlar Buluşması

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Kalebodur’un desteği ile Salt Galata’da düzenlediği İstanbulSMD ve Kalebodur’la Pazartesi Buluşmaları “Mimarlık ve Görsel Sanatlar” başlığı altında İnci Eviner ve Ezgi Tuncer Gürkaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

İncele Angle Right
0a9c75e1664cd94a1286c743a90fb4a2
Söyleşi

Tarihte Özgünü Aramak

Koop Mimarlık kurucusu Yusuf Burak Dolu ile pratiğinin merkezine yerleşen koruma ve restorasyon konusunu, bu alanda izlediği yaklaşımları ve Türkiye'de mimarlık ortamına dair görüşlerini konuştuk.

İncele Angle Right