Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Mimarlık ve Kentlerin Işık Kirliliği

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Kalebodur’un desteği ile Salt Galata’da düzenlediği “Mimarlık Ve…” buluşmalarının dokuzuncusu 2 Nisan Pazartesi günü “İstanbulSMD ve Kalebodur’la Pazartesi Buluşmaları - Mimarlık ve Kentlerin Işık Kirliliği” başlığı altında düzenlendi.

Moderatörlüğünü Ağustos Teknoloji kurucu ortağı ve PLD Türkiye dergisi editörü Emre Güneş’in üstlendiği panele ışık kirliliği konusunda çalışmalar yapan ve “Kaybolan Karanlık: Işığın Kirli Yüzü” isimli projenin genel koordinatörü olan akademisyen Bülent Aslan, aydınlatma tasarımı yönetimi ve kurumsal aydınlatma kimliği geliştirilmesi konusunda çalışan Planlux kurucu ortağı Korhan Şişman ve kent ve kentsel mekan üzerine çalışmalarını sürdüren bir tasarımcı olarak farklı ölçeklerde mimari aydınlatma projeleri üreten, Arup Aydınlatma Tasarımı Disiplin Lideri Şebnem Gemalmaz konuşmacı olarak katıldılar.

Konuşmacılar panelde hızla artan kentlerdeki ışık kirliliğinin sonuçlarını ve buna karşı kent yönetimlerin alması gereken sorumlukların ve aksiyonları tartıştılar.

Kalebodur’un desteği ile düzenlenen “Mimarlık Ve…” adı altındaki paneller serisi ile İstanbulSMD, mimarlık dışındaki alanlarda çalışanlarla mimarlığı ve kentleşmeyi bir arada tartışmaya açıyor.

Bu Ayın Bülteninden

e3d3100af66f55a5e53f8437d9baaef7 (1)
Proje

Rüzgara Karşı

Gluck+ tarafından tasarlanan Duke Üniversitesi’ne ait araştırma tesisi, parçalı kütlesiyle iklim koşullarına uyum sağlıyor. Kütlede boşluklar açarak şiddetli fırtınaların etkilerinden korunmaya çalışıyor.

İncele Angle Right
0abb818d0484f6c93601632553b067f0
Söyleşi

Mimaride Süreklilik

"Her zaman seninle aynı dalga boyunda olanlarla çalışmazsın; bazen de bambaşka bir cephede sana hiç benzemeyenlerle, onları dönüştürmeyi ve dönüşmeyi göze alarak mesleğini yaparsın." -Mehmet Kütükçüoğlu Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Celal Abdi Güzer'in konuğu Teğet Mimarlık kurucuları Mehmet Kütükçüoğlu ve Ertuğ Uçar oldu.

İncele Angle Right
f8aa3300fbb5aab30c1bdb289b3db577
Haber

16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri

2018 Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri programının ödül töreni ve sergi açılışı 6 Nisan 2018’de Ankara’da CerModern Modern Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İncele Angle Right
c1869f55590ec1b846281c6bdf2a2ffe
Söyleşi

Çağdaş Yönelimler

Fabric.a kurucuları Elif Güngör ve Selçuk Kişmir ile genç mimarların iş yapma kanallarını açabilecek fırsatlar ve tasarım süreçlerine dahil ettikleri dijital üretim senaryoları üzerine konuştuk.

İncele Angle Right