Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Öğrenciler İçin Mimari Çizim Yarışması

Uluslararası düzenlenen Architecture In Perspective (AIP) yarışması ve sergisi American Society of Architectural Illustrators (ASAI) birliği tarafından mimari çizimin gücüne dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler yarışmaya bilgisayarda üretilmiş görseller, hayali kompozisyonlar ya da okul projelerine ait görseller ile katılabiliyor. En fazla beş adet gönderi yapılabiliyor. Dijital olarak gönderilen çizimler RGB koduyla JPG formatında 2000x1300 pikseli geçmeyecek şekilde isteniyor.

Yarışmaya gönderilecek ilk görsel için 10 Amerikan doları, diğer görseller içinse 5 Amerikan doları isteniyor.

Jüri el çizimi ya da dijital çizim olan görsellerin render kalitesi, farklı medya araçlarının kullanımı, mimarlık nesnesinin meselesi, perspektifin gücü gibi kriterlerine göre değerlendirme yapıyor. Yarışma sonucunda yaklaşık 70 adet çizimin sergilenmesi öngörülüyor.

Yarışmaya başvuru ve detaylı bilgi için tıklayın.

Bu Ayın Bülteninden

13582bc009bf571674e1f3378ea1dfac (1)
Proje

Sivri Kırıklık

Oslo merkezli mimarlık stüdyosu Reiulf Ramstad Arkitekter ekibinin tasarladığı kilise yapısı, geleneksel Norveç kilise tipolojisinin yeni bir yorumu. Tasarladıkları modern şapel, ahşap giydirilmiş yüzeylere ve devasa boyuttaki piramit şekilli bir çan kulesine sahip. 2250 metrekarelik kilise Hordaland, Norveç’te yer alıyor. Reiulf Ramstad Arkitekter kiliseyi Hordaland’taki Knarvik köyü için bir yarışma neticesinde tasarlamış.

İncele Angle Right